понедельник, 28 марта 2022 г.

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ГПДз 28.03 по 01.04.2022

 _ПОНЕДІЛОК 28.03. 2022р.

Літературна хвилинка 

*Вивчення вірша задопомогою мнемотехніки

https://youtube.com/watch?v=Yg0ifqiVGAw&feature=share

*Завдання :

Намалювати вербову гілочку,,котики,,

 Малюємо вербову гілочку

  1. Спочатку намалюй ескіз вербової гілки. Наміть розташування бруньок. ...
  2. Додай тіней — заштрихуй деякі частини вербової гілочки. Зверни увагу: світло падає зверху зліва.
  3. Чітко промалюй усі лінії та розфарбуй зображення акварельними фарбами. Готово!
  4.  Переглянути відео https://youtu.be/hyD8FJ1zTDo

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

ВІВТОРОК 29.03

ДОМАШНІЙ КІНОТЕАТР

(Пропоную переглянути лялькову виставу 

Казка,,КОЛОБОК,,)

https://www.facebook.com/100017229763053/posts/845945712656413/

Творча майстерня 

*(Пропоную зробити свій пальчиковий театр улюбленої казки)

Наприклад

Кольоровий папір — матеріал універсальний. Він запросто може перетворитися на кошеня, собачку, героя улюбленого мультику або казки. Трішки фантазії та зусиль — і ось у Тебе вже й декорації готові. Те, що треба для веселого діалогу звіряток.

Вибираємо потрібні кольори, беремо клей, фарби, олівці, фломастери і вперед — створювати чудові пальчикові ляльки.

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 1

1. Роздрукуй і виріж схеми пальчикових іграшок.

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 2

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 3

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 4

2. Склей мордочки тварин.

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 5

3. А тепер склей тулуби звірят. Зі смужки білого паперу зроби тримач для пальця у формі кільця. Приклей до внутрішньої частини голови іграшки.

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 6

Малюки, як правило, в захваті не тільки від процесу створення фігурок, але й від участі в самій виставі. Тож якщо молодший братик або сестричка захочуть спробувати себе в ролі, наприклад, зайчика, сподіваюся, Ти не будеш проти.

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 7

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 8

Ну от, пальчикові ляльки готові! Театральна вистава починається!

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 9

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 10

Але якщо Ти захочеш виготовити казкових героїв (короля, принцесу, лицаря, дракона або розбійників-піратів), роздрукуй наступні шаблони:

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 11

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 12

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 13

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 14

Ляльковий театр для найменших:

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 15

А ось іще кілька шаблонів пальчикових ляльок для приємного дозвілля з малюком:

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 16

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 17

Як зробити пальчиковий театр з паперу, фото 18

Створювати пальчикові іграшки просто і весело!

БАЖАЮ ВСІМ УСПІХІВ!

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼СЕ

Середа 30.03

Пізнавальна хвилинка

,,ІСТОРІЯ ЛЯЛЬКИ- МОТАНКИ,,

Символічним є те, що лялька-мотанка не шиється, а робиться лише за допомогою ниток, стрічок, шляхом намотування.

 Мотанку створюють шляхом намотування шматочків тканини, через це і така споріднена назва з словом мотати))!

 Хрест на обличчі-символ райдуги, тому він робиться з яскравих ниток.

 Обличчя-солярний знак сонця.

лялька-мотанка з давніх-давен вважається оберегом української родини: раніше матері самостійно робили своїм дітям мотанки, щоб ті бавилися. Вважається, що саме така лялька - "посередник між живими й тими, кого на цьому світі вже чи ще немає".

Прикметна деталь ляльки-мотанки - відсутність обличчя, тобто самого його образу: воно виступає швидше як символ, бо ще в давнину її творці були переконані, що ця іграшка має бути безликою. Мовляв, через обличчя в ляльку може увійти душа, і хто знає, якою вона буде: доброю чи лихою? Ляльки-мотанки, які на своєму обличчі мають хреста, вважаються берегинями. А взагалі-то, існує повір'я, що обличчя ляльці не можна малювати: вона не повинна бути схожою ні на кого, аби не завдати шкоди.

З Якою метою робили ляльку-мотанку? Для того, щоб пішов дощ, якого чекає земля, чи навпаки. Ще люди були переконані, що за допомогою ляльки-мотанки можна було забрати від людини хворобу…

Ляльки-мотанки виготовляли майстрині для різних подій: якщо на весілля, то на голову їй чіпляли віночок із квітів, шили український одяг, а ще, обов'язково! - виробляли й пару, тобто до молодої й молодого… Коли робили велику ляльку, яка в руках тримала меншу, з вигляду дитинку, то це був знак на поповнення в родині.

В українських селах дівчат вчили робити ляльок-мотанок задовго до шлюбу, і разом із посагом вони приносили їх у чоловікову хату. У родині чоловіка дозволялося молодій дружині гратися мотанкою, щоб швидше з'явилися на світ здорові дітки. А з їх народженням ляльки віддавали малечі. 

ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ 

Лялька -мотанка ,,АНГЕЛ,,

https://youtu.be/hst6gFDAQvQ

************************************

Четвер 31.03

Весняна  вікторина

https://youtu.be/s3dXkOgOoAo

Спортивна хвилинка( весела руханка)

https://youtube.com/watch?v=CqOr8xqBiK4&feature=share

🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯🗯

П'ятниця 01.04

Історія свята ,,1 КВІТНЯ,,

,,1КВІТНЯ -МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СМІХУ,,

міжнародний день сміху прийнято підшучувати над оточуючими і останні не повинні на це ображатись. Саме у цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей. Зрозуміло, що жарт має бути доречним та без негативних наслідків!

В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших - Днем дурня. Принаймні, так вважають в Англії і США, а в Шотландії - «Днем зозулі», в Японії - «Днем ляльки» і зовсім вже неделікатно називають своє першоквітневе свято жартів в Італії - «День дурня». В Україні ж це «День сміху». Правда, не дарма стверджує народ: коли на носі квітень, нікому не вір!

В цей день кожен не проти пожартувати над оточуючими, ніхто не застрахований від розіграшів і навіть найсерйозніші мимоволі посміхаються.

Як показують соцопитування, більше 70% людей збираються розіграти кого-небудь зі своїх знайомих. Причому все по тих же опитуванням найбільше каверз слід очікувати від студентів і, як не дивно, людей, що займаються бізнесом і мають свою фірму, зате бабусь побоюватися не варто, хоча може все і навпаки, адже на перше квітня жартують всі.

Що ж це за свято таке? Яка його історія?

1 квітня - цей День не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, оскільки він з однаковим успіхом відзначається і в Україні і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії, і навіть на Сході.

Кожна людина любить поприколюватися над ким-небудь, пожартувати або розіграти, але один день в році цим займаються абсолютно всі, від дитини до дорослого, від студента до ділової людини. Але ось чому цей день припадає саме на перше квітня, точно сказати ніхто не може.

На цей рахунок існує кілька версій, одні приписують зародження цього свята Стародавньому Риму, де в середині лютого (а зовсім не на початку квітня) святкувалося свято Дурних. Апулей вважав, що в древньому Римі першоквітневий обман був пов'язаний зі святом на честь божества Сміху.

Інші стверджують, що це свято зародилося ще в стародавній Індії, де 31 березня відзначали свято жартів. Також є припущення, що 1-го ж квітня в стародавньому світі жартували тільки ірландці, та й то в честь Нового року. Ісландські саги свідчать, що звичай обманювати 1 квітня, був введений богами на згадку про Скадею, дочку Тіасса.

Ще за однією версією, звичай жартувати 1 квітня, пов'язаний з перенесенням нового року. До другої половини XVI століття, європейський новий рік починався в кінці березня. До цієї події готувалися, ходили один до одного в гості, дарували подарунки. Сама зустріч Нового року відбувалася 1 квітня. Пізніше, за указом французького короля, початок року офіційно стали відзначати 1 січня, але багато підданих продовжували святкувати 1 квітня. Щоб зжити старі традиції, їх стали називати "першоквітневими дурнями", стало модним їх розігрувати і висміювати.

Є й версія, за якою цим святом ми зобов'язані неополітанському королю Монтерею, якому на честь свята з нагоди припинення землетрусу піднесли рибу. Через рік цар зажадав точно таку ж. Такої ж знайшли, але кухар приготував іншу, дуже схожу. І хоча король розпізнав підміну, він не розгнівався, а навіть розвеселився. З тих пір і увійшли в звичай першоквітневі розіграші.

Перша письмова згадка про 1 квітня як конкретний День усіх дурнів знайдено в англійській літературі й датується XVII сторіччям. Щоправда, стверджують, що у Франції він існував із 1564 року, коли там було введено новий календар, що пересунув Новий рік із 25 березня на 1 січня. Однак минули роки, перш ніж нововведення перемогло багатовікову звичку. 

Творча майстерня 

Клоун з тенісної кульки

Зробити забавного чоловічка своїми руками можна за 20-30 хвилин, маючи в розпорядженні наступні матеріали:

  • кулька для настільного тенісу;
  • гофрований картон;
  • цигарковий папір;
  • пружини (можна використовувати старі пружинки від ручок);
  • шматочки кольорового картону;
  • дріт;
  • клей;
  • різнокольорові маркери.

Порядок виготовлення виробу:

  • На поверхні кульки маркером зображуємо мордочку нашого веселого клоуна - очі, великий червоний ніс, широку посмішку. Замість маркерів можна використовувати акварельні фарби або гуаш.

Клоун з тенісної кульки Клоун з тенісної кульки-2

  • Формуємо тулуб клоуна з гофрованого картону, згортаючи циліндр, діаметр якого буде трохи менше діаметра кульки. З'єднуємо краю циліндра клеєм або прощелківаем степлером.

Клоун з тенісної кульки-3

  • Вирізаємо з кольорового картону деталі стоп ідолоньок. Ніжки приклеюємо знизу картонного циліндра. Ручки вироби робимо наступним чином: на дріт надягаємо пружинки, до одного з країв приклеюємо картонну долоньку а інший акуратно загинаємо за верхній край циліндра.

Клоун з тенісної кульки-4 Клоун з тенісної кульки-5

  • З цигаркового паперу робимо нашу клоуну зачіску-ірокез. Злегка призбирували складену вдвічі смугу (це зручно робити за допомогою дерев'яної палички) і надрезаем краю, як показано на рис 4-5.

Клоун з тенісної кульки-6 Клоун з тенісної кульки-7Залишилося зібрати всі частини вироби воєдино і додати додаткові елементи - гудзики, бант і т.п.

Циркач в техніці орігамі

Для того, щоб зробити веселу паперову пику,знадобляться тільки аркуш паперу і маркери. Виконати таку саморобку своїми руками зможе навіть початківець майстер орігамі. Дана схема не передбачає складних дій, все загини, які належить зробити, не розпрямляються. Наочна інструкція з виготовлення пики клоуна в техніці орігамі представлена ​​в відео 1.Более складна, але і більш ефектна виріб у вигляді клоуна з використанням елементів орігамі - на відео





Комментариев нет:

Отправить комментарий